fbpx

Tak Tahu Nak Pilih Pakej Internet Jalur Lebar Murah Yang Sesuai? Web Ini Boleh Bantu Anda

Dah bertahun aku guna pakej internet daripada penyedia internet U ini. Malas nak cakap syarikat apa. Korang faham sendiri lah…

Baru baru ini aku tukar ke pakej internet oleh maxis fibre 30mbps dengan harga RM89.00. Bagi aku sesuailah 30mbps dengan harga RM89.00 disebabkan rumah flat dan bangunan ini mempunyai sambungan cooper – fibre .

Antara sebab lain aku tukar ke Maxis fibre ini bukan setakat harganya tapi maxis fibre berikan dongle USB yang ada simcard . Jika internet down dirumah automatic dongle simcard ambil alih untuk internet.

Aku tanya kat Installer Dongle USB berkenaan juga boleh dibawa kemana untuk gunakan internet. (janji cucuk jer kat USB)Dah ada Internet boleh lah jadi penulis blog

Daripada pertanyaan aku pada installer bangunan biasanya boleh capai kelajuan hingga 30mbps. aku pun iya kan jer sebab diorang lebih pakar dalam bab ini.

Memadailah bagi aku untuk guna sekadar 30mbps sahaja. sebabnya pengguna dalam rumah ini pun tak ramai.

Pilih Pakej Internet Imoney Di Sini

Dalam web ini tak perlu lagi nak buka 4 atau 5 web penyedia internet untuk memilih pakej internet yang sesuai.

Pelbagai pilihan tersedia daripada penggunaan untuk dirumah mahupun pejabat. Klik Sini , jika pengguna dalam rumah tak ramai bolehlah pilih kelajuan yang paling rendah.

Apa apa pun ikut korang lah nak pilih yang mana, korang yang bayar kan…

Pilih yang mana nak & klik I’m Interested!
Masukkan Nama Penuh, Email yang anda guna & no telefon untuk dihubungi

Dah selesai, tunggu sahaja provider berkenaan hubungi anda untuk mendaftarkan anda.

Senangkan tak perlu lagi meredah jem, cari parking, buang masa rehat anda nak pergi ke kiosk untuk mendaftar

Tips Pilih Pakej Internet Yang Ada Dikawasan Anda

Cara pertama adalah pergi ke laman web isikan butiran alamat anda untuk lihat dikawasan ada atau tiada penyedia berkenaan.

cara kedua senang sahaja. buka wifi dan lihat wifi yang ada. jika tak diedit nama wifi berkenaan akan nampak penyedia seperti maxis, time fiber & unifi.

Macam wifi dikawasan ini tersedia unifi & time so boleh pilih antara ini

Maknanya kawasan anda mempunyai penyedia internet berkenaan. Jika dilembah Klang mudah kesemua penyedia internet ada, Kecuali perumahan baru ambil masa sikit untuk ada.

Kebanyakan Penyedia Internet berkelajuan tinggi dah ada pada setiap bandar bandar besar.

Apa lagi jom pilih pakej internet yang sesuai sekarang !

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *