fbpx

Cara Untuk Dapatkan Coupon Code Google Adwords Bernilai RM150

Coupon code Google Adwords bernilai Rm150 ini boleh didapati khas kepada account baru google adwords.

Kepada yang pernah claim coupon ini memang tak boleh untuk menggunakannya melainkan create account google email baru & daftar debit/credit card baru (ini kena tahu trick dia)

Coupon RM150 yang diberikan bukanlah terus boleh digunakan secara percuma. Korang perlu belanjakan RM50 dahulu sebelum Coupon code ini aktif.

Coupon code ini perlu digunakan dalam tempoh tidak melebihi 1 bulan. Dengan bantuan RM150 oleh google jika memang tahu dan pakar dalam google adwords kebiasaannya boleh dapat jualan.

Apapun bergantung kepada nichie produk, harga dan lain-lain. Sebolehnya gunakan peluang ini dengan sebaik mungkin.

cara-caranya seperti berikut :-

Klik sini Google Adwords RM150

  • Selepas itu korang klik Pada page “New Google Ads User Offer”

Masukkan gmail account anda untuk dapatkan kredit RM150 & klik get coupon

  • Korang akan dapat coupon code ini dalam masa 24 jam

Korang akan terima email daripada google seperti dibawah

  • Ambil coupon code berkenaan dan dimasukkan didalam promotion code google adwords.

Jika pertama kali menggunakan coupon code google adwords ini perlulah memberi perhatian untuk pendaftaran awal kerana ada beberapa form yang perlu di isi.

Bahagian yang paling memeningkan adalah untuk masukkan nama website, ayat iklan website dan butiran lain berkenaan iklan google adwords.

Bahagian awal untuk pertama kali itu bukanlah cara sebenar untuk membuat iklan secara tepat kerana ada setting lain dan optimasi lain yang perlu dilakukan. Tetapi pada peringkat ini semata mata untuk pengkatifan coupon code google adwords RM150 sahaja.

Jangan ingat cara diatas ini menunjukkan iklan yang korang lakukan diatas ini betul betul dioptimasi. Ia adalah anggapan meleset dan mugkin banyak wang akan lebur .

Bila dah ikut kehendak google . seterusnya sign in google adwords dashbord. Ya ! google adwords dashboard (klik sini) dan inilah tempat sebenar untuk optimasi setup dengan gaya betul dan profesional .

Bila dah sign ini dan inilah dashbords sebenar google adwords. Pause kan iklan yang korang buat tadi dibahagian permulaan. Jangan risau ia tiada memberi kesan kepada account google adwords.

Paparan google adwords dashbord

Cara untuk pause kan iklan untuk pertama kali google adwords, klik dibahagian campaign dan scroll kebawah tick kotak campaign dan klik pause.

Selepas itu boleh la setup iklan baru yang tepat dan lebih efektif untuk pengiklanan korang di Google Adwords.

Coupon code yang dimasukkan pada peringkat awal tadi akan nampak disini

  • klik tools -> billing & payment -> klik setting scroll sampai bawah ->klik manage promotional code dan nampak coupon dan terma yang ditetapkan untuk menggunakan coupon code berkenaan.

Semoga ia beri manfaat pada korang. Kepada korang yang baru baru nak berjinak jinak dengan google adwords boleh ikut kaedah ini untuk lebih jimat

Penafian : Ini adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri lebih 5 tahun dalam membuat google adwords. Ada cara yang sesuai boleh digunapakai dan kemungkinan ada juga kaedah yang tak sesuai untuk sesetengah perniagaan untuk menggunakan google adwords

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *