fbpx

Bercuti Di Tepi Pantai di Timurbay Kuantan TB 10 6

Pernah bercuti dikuantan? Inilah masanya untuk anda rehat & relaks sebentar daripada kerja kerja rutin harian dan bercuti ditepi pantai.

Dalam masa yang sama tempat percutian dan condo kami di Timurbay ini juga adalah condo baru, anda pasti gembira kerana faciliti serta kemudahan yang disediakan adalah baru.

Tersedia 1 unit parking sahaja.

Kami menjanjikan penginapan yang selesa, bersih, harga berpatutan, faciliti yang banyak & kemudahan internet di condo kami

Hubungi kami segera di https://CutiTimurbay.wasap.my

Pantai & Sunrise View

Percutian ala resort di tepi pantai mengadap laut China Selatan yang mana anda boleh terus direct access dari (jarak 3 meter dari hotel) untuk mandi dan berehat.

Kududukan Condominium kami ini mengadap laut dan anda juga boleh menikmati pancaran matahari pagi (sunrise View) dari Balkoni Condo ini.

Jangan terlepas untuk ambil gambar sunrise untuk dimuat kedalam facebook anda dan instagram anda.

Lokasi TimurBay

SIZE CONDOMINUM TIMURBAY

  • Size Condo 541 sqft Mengadap Laut
  • 1 Bedroom ( Single Size)
  • Internet
  • Netflix
  • Balcony
  • 1 Katil Queen Size
  • 1 katil Single Size
  • Washing machine
  • Maksimum 3 hingga 4 orang
  • Kitchen Cabinet
  • Sofa
  • Televisyen 40″
  • 1 bilik mandi (hot/cold water)
  • 2 Aircond

Kami menjanjikan penginapan yang selesa, bersih, harga berpatutan, faciliti yang banyak & kemudahan internet di condo kami

Hubungi kami segera di https://CutiTimurbay.wasap.my

Kemudahan Yang Tersedia Di TimurBay

24 kemudahan yang tersedia di TimurBay

Hubungi kami segera di Dapatkan info lanjut Tempah sekarang sebelum penuh.

Antara faciliti menarik disni adalah seperti jacuzzi yang betul betul berhampiran dengan tepi pantai. Anda boleh berendam lama sambil ditiup angin laut. fuh nikmatnya…

Tersedia juga taman permainan untuk kanak kanak, Kolam Mandi kanak kanak, tempat barbeque dan semuanya mengadap laut

Bapak Syioknya….

Nak cakap nie…depan tue laut tau !
Lepak sambil berenang renang 🙂
Besar swimming pool
Lepak bawah pondok sambil tengok anak anak main air..
Syoknya….

Susah Ke nak cari makanan?

Kawasan ini terkenal dengan makanan laut dan makanan celup tepung.Tidak susah untuk anda mencari makan dan nikmati pelbagai jenis makanan pantai timur.

Antara Kedai Celup Tepung Terkenal dikawasan berkenaan Keropok Lekor Oh Fatimah

Depan swiss garden
Senang cari makan boh! celup tepung sedak nie…

Di kiri & kanan jalan ini tersedia pelbagai jenis makanan daripada sarapan pagi, makanan tengah hari, minum petang & makan malam.

jarak memandu 2-3 minit sudah terlihat kedai kedai makan dikiri dan kanan anda. Pilihlah ikut kesesuaian anda.Jadi tak perlu risau untuk bercuti dan makan.

Sesetengah tempat percutian ditepi pantai biasanya jarak untuk makan selalunya jauh dan perlu bergantung 100% di hotel anda.

Jika termasuk dalam kos penginapan yang dibayar ok lah ..

biasanya sarapan sahaja, untuk makan tengahari / malam harga hotel biasalah mahal.

Jika bercuti disini dan betul betul untuk nikmati percutian anda dalam masa yang sama malas keluar sebab penat memandu.

Dibahagian mengadap jalan besar tempat penginapan ini menyediakan cafe, kedai runcit, dobi dan lain lain.

So tak payah keluar n Rehat sahaja. best kan?

Seperti saya jika bercuti antara lain yang saya fikirkan adalahTempat makan sedap / menarik, lokasi cantik & apa lagi aktiviti yang boleh buat.

Nah timurbay…macam macam ada…

Tempat – tempat menarik di Kuantan

  • Pada waktu malam anda boleh ke teluk chempedak, jarak perjalanan dengan kereta ke teluk chempedah dalam 12.1 kilometer (16 minit memandu). Jika tiada kenderaan atau malas memandu anda boleh gunakan grabcar sebagai alternatif untuk kesana.
  • Ada duit lebih sikit boleh juga layan Kuantan River cruise untuk menelusuri sungai kuantan, waktu operasi dari jam 9 pagi hingga 9 malam. harga tiketnya bermula dari RM280.00 untuk 1-5 orang. Sila google
  • Jangan lupa singgah juga ke muzium seni pahang, disini anda boleh lihat pelbagai jenis seni yang terkenal dalam negeri pahang dari dahulu hingga kini antaranya seperti tenun pahang.
  • Waktu petang dan senja boleh santai santai ditepi sungai kuantan berhadapan hospital kuantan.

Banyak lagi aktiviti aktiviti lain yang anda boleh lakukan dikuantan just google sahaja.

Tidak cukup rasanya jika anda bercuti dikuantan hanya untuk 1 hari.

Jika anda dari lembah klang, johor, utara jarak perjalanan sahaja mengambil masa dari 4 jam keatas.

Lebih menarik jika bercuti seminima 3 hari 2 malam atau lebih. biar rasa puas.

Kami menjanjikan penginapan yang selesa, bersih, harga berpatutan, faciliti yang banyak & kemudahan internet di condo kami

Hubungi kami segera di https://CutiTimurbay.wasap.my

Dapatkan info lanjut. Tempah sekarang sebelum penuh.

Untuk tinggal 1 bulan keatas kami berikan special diskaun untuk anda.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *